Join Radio MENU
Join Radio -
Things We Love

Άκου του λύκους που ουρλιάζουν στο Wolf Conservation Center. Την καλύτερη σελίδα, αυτή τη στιγμή, στο Facebook

LIVE NOW! Join Radio - Tree Pines Zone Tree Pines Zone

«Η δύναμη της αγέλης είναι ο λύκος, και η δύναμη του λύκου είναι η αγέλη» («Βιβλίο της Ζούγκλας» Rudyard Kipling 1865-1936).

Twilight Done Right

Nobody does twilight better than wolves. #standforwolves

Geplaatst door Wolf Conservation Center op Dinsdag 1 januari 2019

«Ποτέ δεν προβληματίζει το λύκο πόσο πολλά μπορεί να είναι τα πρόβατα» (Λατίνος ποιητής, Βιργίλιος, 70-19 πχ). 

Οι (κάπως) παλαιότεροι θυμόμαστε με ξεχωριστή συγκίνηση το ενυδρείο του MAD. Μας περίμενε κάθε φορά που γυρνάγαμε ξενυχτισμένοι σπίτι, μας φρόντιζε, μας υπνώτιζε  και μας αποχαύνωνε με τις minimal electro μουσικές του. Κολλάγαμε αμίλητοι για ώρες (έτσι νομίζαμε). Και κάποια στιγμή κλείναμε τα μάτια, εκεί στον καναπέ και ονειρευόμασταν.
Θυμήθηκα τα παλιά, γιατί έχω ξάφνου την ίδια αίσθηση. Όχι, δεν γυρνώ σπίτι το πρωινά και βάζω τους λύκους να ουρλιάζουν (αν και κάτι τέτοιο θα ήταν υπέροχο, κυρίως για τους γείτονες). Τα μοναδικά αυτά άγρια τετράποδα, έτσι όπως τουλάχιστον παρουσιάζονται στο ξεκάθαρα εμμονικό Wolf Conservation Center ,έχουν τον “αέρα” του παλιού μου ενυδρείου, κυρίως στο πως σε υπνωτίζουν. Και στο πως, δεν μπορείς, να πάρεις τα μάτια σου (και άκουσον- άκουσον και τα αυτιά σου) από πάνω τους.

A Powerful Presence

Every voice can make a difference. #standforwolves

Geplaatst door Wolf Conservation Center op Zondag 13 januari 2019

«Όταν σωπαίνουν οι λύκοι, ουρλιάζουν οι άνθρωποι» (Μενέλαος Λουντέμης 1912-1977)

Μετά από έρευνες στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και την κτηνιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Βιέννης, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως το ουρλιαχτό, αυτός ο ξεχωριστός τρόπος επαφής των λύκων μεταξύ τους, είναι πιο έντονο όταν περνάει μέσα από τη φιλία. Και την ιεραρχία. Όσο πιο κοντά είναι οι λύκοι  μεταξύ τους και όσο περισσότερο κάνουν παρέα, τόσο μεγαλύτερη ένταση έχει και η φωνή της επικοινωνίας τους. 

Moment of Zen

Live. Love. Howl. And always #standforwolves

Geplaatst door Wolf Conservation Center op Zaterdag 12 januari 2019

«Λύκος που τριγυρίζει, δεν μένει πεινασμένος» (Τούρκικη Παροιμία)

Υπάρχει βεβαίως και η κλασσική εκδοχή που θέλει τα ουρλιαχτά να είναι μια απλή δήλωση κυριαρχίας, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος μάγκας στον περίγυρο, εγώ όμως θα προτιμήσω τους «Ζυριχαίους», η αίσθηση της φιλίας και της απώλειας με ελκύει περισσότερο- τι ωραιότερο από την σκέψη πως φωνάζουν με μεγαλύτερη ένταση όταν αισθάνονται πως ο κολλητός τους απομακρύνθηκε σε σημείο που δεν τον νοιώθουν. 

Pure Happiness

Howls make the whole world smile. #standforwolves

Geplaatst door Wolf Conservation Center op Vrijdag 11 januari 2019

«Κουβέντα κουβεντούλα τρώει ο λύκος τη Βιτούλα» (όπου Βιτούλα η κατσίκα του κτηνοτρόφου)

Ο λύκος είναι σαρκοφάγο θηλαστικό, ακούει και στο Canis Lupus και αποτελεί τον μεγαλύτερο εκπρόσωπο των κυνοειδών. Στις μέρες μας κυκλοφορούν δύο είδη λύκων: ο γκρίζος ( Canis lupus ) και ο κόκκινος ( Canis rufus). Μη μπερδεύεσαι, όλα τα άλλα είναι απλά υποείδη. Ο λύκος διαθέτει ισχυρές γνάθους για να μπορεί να αρπάζει και να τεμαχίζει. Στο στοματάκι του θα βρεις αν ψάξεις (οκ δεν υπάρχει λόγος), 42 δόντια, με χαρακτηριστικά μεγάλους κυνόδοντες που φθάνουν ως και τα 7εκ. Αν θελήσει να το βάλει στα πόδια, δεν τον φτάνεις με τίποτα, έχει τα 40 km/h για παιχνιδάκι.

A Powerful Presence

Soft-spoken yet strong-willed. #standforwolves

Geplaatst door Wolf Conservation Center op Donderdag 10 januari 2019

«Τα σκυλιά τρώγονται και ο λύκος τρώει τα πρόβατα» (αν καταλαβαίνεις…)

Σύμφωνα με έρευνες οι λύκοι μπορούν να επικοινωνούν και να ακούν ο ένας τον άλλον, ακόμη και όταν ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την απόλυτη σιωπή- αν καταλαβαίνεις…

Δ.Π

TAGS: FacebookWolf

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BACK TO TOP