Join Radio MENU
Join Radio -
Things We Love

5 free apps που κάνουν τη ζωή στην Αθήνα ευκολότερη

LIVE NOW! Join Radio - Tree Pines Zone Tree Pines Zone

Όταν το αστικό μπάχαλο σε χαώνει, άσε τη θεία Τεχνολογία να σου δείξει το δρόμο. Ακολουθούν 5 εφαρμογές που θα διευκολύνουν τις διαδρομές και τις κινήσεις σου, με ένα κλικ. 

Vieno

Βγαίνεις, καπνίζεις τα πίνεις  Ζαμανφού; Προσευχόμαστε να μην οδηγείς έπειτα γιατί το μενού της βραδιάς περιλαμβάνει και ένα κερασμένο ποτό μέσω της εφαρμογής vieno. Εντοπίζεις στο app το bar που θέλεις να πας, φιξάρεις το vieno σου, επιδεικνύεις στο προσωπικό το ηλεκτρονικό κουπόνι από το κινητό σου και.. στην υγειά μας βρε παιδιά-πάντα τέτοια. 

Κατέβασε μέσω Google Play εδώ 
Κατέβασε μέσω App Store εδώ


ParkAround

Πόσες φορές, μετά από άπειρες αναζητήσεις σε μία περιοχή και αέναους κύκλους καταλήγεις σιχτιρίζοντας να παρκάρεις 5 τετράγωνα μακριά; Aν το περπάτημα δεν είναι το φόρτε σου, η δωρεάν εφαρμογή, σου βρίσκει parking στην Αθήνα (πόλη, αεροδρόμιο και λιμάνι) σε πάνω από 100 χώρους στάθμευσης, με τις πιο οικονομικές τιμές που ξεκινάνε από 1 μόλις ευρώ, ενώ για στάθμευση μακράς διαρκείας έχεις αποκλειστικές ParkAround εκπτώσεις. 

Κατέβασε μέσω Google Play εδώ
Κατέβασε μέσω App Store εδώ

 WWF GreenSpaces

Κουράστηκες να επισκέπτεσαι συνέχεια τους ίδιους χώρους πρασίνου για ξεκούραση, περπάτημα, άθληση, πικ νικ, βόλτα με το σκύλο, ρομαντικά ξεμοναχιάσματα; Θες να ανακαλύψεις νέες πράσινες οάσεις; Με το WWF GreenSpaces εντοπίζεις χώρους πρασίνου στην πόλη σου, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σου.
Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν εργαλείο για να βελτιωθεί η κατάσταση των χώρων πρασίνου της χώρας, αλλά και για την εκπαίδευση των παιδιών! Βρες ή κατάγραψε στην εφαρμογή υποβαθμισμένους χώρους πρασίνου και ζήτα από τη δημοτική αρχή να παρέμβει. Αν αδιαφορήσει, δημοσιοποίησε το στο WWF GreenSpaces και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Κατέβασε μέσω Google Play εδώ  
Κατέβασε μέσω App Store εδώ

Walk the Wall Athens

Θέλεις να γίνεις τουρίστας στην Αθήνα; Η δίγλωσση εφαρμογή Walk the Wall Athens δημιουργήθηκε από μία ομάδα αρχαιολόγων, ιστορικών και τοπογράφων με σκοπό να σε οδηγήσει σε έναν περίπατο στους δρόμους της πόλης όπου θα ανακαλύψεις τα αρχαία τείχη και θα βαδίσεις επάνω στα ίχνη τους, με τη βοήθεια ενός διαδραστικού χάρτη με 3 σημεία ενδιαφέροντος (POI), με ακριβείς συντεταγμένες, ηχητική περιήγηση, πλούσιο εικονογραφικό υλικό, καθώς και ένα αναλυτικό γλωσσάρι. Η ψηφιακή εφαρμογή WALK THE WALL ATHENS μπήκε στη shortlist για τα World Summit Awards του ΟΗΕ, ενώ έχει ήδη βραβευτεί στα Mobile Excellence Awards 2018  στην κατηγορία Mobile Εφαρμογές, για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό.

Κατέβασε μέσω Google Play εδώ
Κατέβασε μέσω App Store εδώ

OASA Telematics 

Αν ανήκεις στο πολύπαθο επιβατικό κοινό, αυτή η εφαρμογή νοικοκυρεύει τις διαδρομές σου και σε γλιτώνει από άσκοπη αναμονή στις αφιλόξενες στάσεις λεωφορείων. Με το OASA Telematics πληροφορείσαι σε πραγματικό χρόνο για τις θέσεις των οχημάτων κάθε επιλεγμένης γραμμής πάνω σε χάρτη, για την άφιξη επόμενου οχήματος (και του μεθεπόμενου προκειμένου να κάνεις τους υπολογισμούς σου), για την πλησιέστερη στάση από τη θέση που βρίσκεσαι, καθώς και για τη βέλτιστη διαδρομή που μπορείς να ακολουθήσεις έτσι ώστε να προγραμματίσεις έγκαιρα τις μετακινήσεις σου. Αν διέθετε και ένδειξη με το μέγεθος συνωστισμού και στριμώγματος σε κάθε όχημα, θα άγγιζε την τελειότητα.   

Κατέβασε μέσω Google Play εδώ
Κατέβασε μέσω App Store εδώ

Bonus app

Eκτός λίστας και συναγωνισμού, η εφαρμογή του Join Radio που μετατρέπει το κάθε σου βήμα σε χορογραφημένη περιπέτεια ή απλά σου κρατά παρέα με την μουσική που θέλεις/χρειάζεσαι/αγαπάς . 

Κατέβασε μέσω Google Play εδώ
Κατέβασε μέσω App Store εδώ

 

*Αν σου άνοιξε η όρεξη για εφαρμογές παντός τύπου, δες κι αυτές:
Ο Reckit είναι ο πρώτος ηλεκτρονικός διαγωνισμός τραγουδιού σε μορφή εφαρμογής στην Ελλάδα.
Appανικός: Τι έχουν πάθει όλοι με το Prisma;

Μιρέλλα Κάππα 

Μ.Κ. 
TAGS: Apps

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BACK TO TOP